Takbehandling - Steg för steg

Före behandlingen

Sol, frost och sur nederbörd bryter långsamt ned pannornas ytskikt. Tillslut återstår endast en sträv och porös betongyta som suger åt sig stora mängder fukt. Detta skapar en perfekt miljö för angrepp av alger, mossa och lavar. Samt att frostsprängningarna som uppstår vittrar sönder pannorna, vilket till slut leder till att man får läckage och måste göra en kostsam takomläggning.

Steg 1

Tvättning

Först rengörs takytan med en speciell högtryckstvätt. Pannorna blir rena på djupet, ända ner i porerna. Tvättningen är helt miljövänlig då vi endast använder rent vatten utan några kemikalier. Man är noga med att täcka väggar och fasader. Efteråt städas alla markplaner och omgivningar.

Steg 2

Pannbyte

Alla dåliga pannor byts ut.

Steg 3

Kantmålning

Alla kanter rengörs för hand och penselmålas.

Steg 4

Försegling

Första sprutmålningen. Detta är en grundmålning, bestående av akrylfärg och förseglingskoncentrat. Den tränger in i pannorna och fyller upp alla porer/håligheter och ”mättar” pannorna.

Steg 5

Ytskikt

Andra sprutmålningen. Sist sprutmålas takytan med en UV-beständig och 100% ren akrylfärg. Detta skikt bildar en ny hård och helt fuktavvisande slityta på pannorna.

Under detta moment målas även alla plåtdetaljer för att hela taket skall få ett snyggt helhetsutseende.

Behandlingen är klar

Slutresultatet är direkt jämförbart med ett nylagt tak, både utseendemässigt och funktionellt.

Hädanefter åker all fukt av direkt från taket utan att gå in i pannorna eftersom den hårda beläggningen är helt vattentät. På detta sätt hindras mossa från att nybildas och nedbrytningen av taket stannar av. Livslängden på taket förlängs med 20-25år.

Man får tillbaka ett kontrastrikt och fräscht utseende, som inte går att skilja från nya pannor. Vi har ett 20-tal olika kulörer att välja på och även olika glansnivåer.

Vi lämnar 10års garanti, precis som takpannetillverkarna, på att ytskiktet inte får spricka, släppa eller flagna.

70% sparas jämfört med kostnaden för ett takbyte. Tjänsten är fullt ROT-avdragsberättigad! 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.